5 Kedai Kosmetik Yang Anda Perlu Kunjungi di Tokyo, Jepun!

Bila terfikirkan fasal kosmetik produk dekat Jepun kan, brand apa yang first sekali terlintas dekat fikiran korang? Mesti Hada Labo, SK-II, Canmake atau Naturie Hatomugi kan! Dah datang Tokyo tu jom kita tengok dekat mana nak beli produk dan mungkin … discover produk yang baru. 

1. Matsumoto Kiyoshi, Ikebukuro

Kalau korang nak cari drugstore kosmetik macam Hada Labo, Suisai Beauty Clear Powder, Kose dan macam-macam lagi bolehlah cari kedai ni! Yang pastinya senang nak cari sebab hampir setiap station ada Matsumoto Kiyoshi ni termasuklah dekat Ikebukuro.

#KosmeTips: Kalau pergi branch Ikebukuro , jangan lupa pergi dekat fourth floor terus (ada tax free counter).

 

5 Kedai Kosmetik Yang Anda Perlu Kunjungi di Tokyo, Jepun!

Credit: Japan Travel

Informasi Lengkap:

Alamat

1 Chome-29-1 Minamiikebukuro, Toshima, Tokyo 171-8532, Japan

 

Access

Ikebukuro East Exit

 

Phone

03-3987 5361

 

Opening Hours

Mon – Sat (10:00 AM – 9:00 PM) , Sun (10:00AM – 7:30PM)

 

Halal Food Nearby

2. Don Quijote, Shinjuku

Siapa yang pergi Jepun tu tak singgah Don Quijote ni rugi tau, sebab macam-macam ada! Plus, dia sebenarnya discount store yang terbesar dekat Jepun yang akan buat korang go crazy~  Lagi-lagi bila store ni buka 24 jam.

Informasi Lengkap:

Alamat

1-12-6 Okubo, Shinjuku-ku Tokyo, Japan, 169-0072

 

Access

2 min walk from Shinjuku-sanchome station

 

Phone

03-5826 5870

 

Opening Hours

Mon – Sun (8:00 AM – 10:00 PM)

 

Halal Food Nearby

3. Its’ Demo, Shibuya

Masuk je kedai ni terus dapat rasa aura kawaii~! Its’ Demo ni sebenarnya banyak buat kolaborasi dengan Disney, Pokemon atau Sailormoon. Kalau korang datang sini, tak sah tak jumpa makeup produk yang ada karakter kegemaran korang!

Informasi Lengkap:

Alamat

24-4 Udagawa-cho

 

Access

4 min walk from JR South Exit Shibuya Station

 

Phone

03-5428 8246

 

Opening Hours

Mon – Sun (9:00 AM – 9:00 PM)

 

Halal Food Nearby

4. Daiso, Harajuku

Siapa yang suka gila shopping dekat Daiso, angkat tangan! 🙋🙋‍♂️ Daiso ni dekat merata dunia ada tapi paling best kalau kita pergi dekat negara asal dia, Jepun. Bayangkan kedai ni jual barang $1, lebih kurang dalam RM4.00, dah harga murah macam tu memang rambang mata nak beli barang kosmetik dekat sini.

#KosmeTips: Kalau korang nak tanya sesuatu, Daiso ada pekerja yang cakap English, ask them away!

Informasi Lengkap:

Alamat

1-19-24 Jingumae, Shibuya-ku , Tokyo

 

Access
3 min walk from Harajuku Station (Yamanote line)
Phone

03-5775 9641

 

Opening Hours

Mon – Sun (10:00 AM – 9:00 PM)

 

Halal Food Nearby

5. LoFT, Shibuya

Bila dah sampai dekat LoFT pergi terus dekat level 2 sebab tu is where health & beauty goods located. Kalau korang nak cari jenama kosmetik yang popular dari United Kingdom, United States dan Japan sendiri. Paling best bila ada produk yang collaborate di antara dua negara tersebut.

Informasi Lengkap:

Alamat

12-1 Udagawacho, Shibuya-ku , Tokyo

 

Access

6 min walk from Shibuya Station (Hachiko exit)

 

Phone

03-3462 3807

 

Opening Hours

Mon – Sun (10:00 AM – 9:00 PM)

 

Halal Food Nearby
Kalau nak diikutkan kedai macam Don Quijote, Daiso, Its’ Demo dan LoFT ni konsep dia sama. Just masing-masing ada specialty sendiri, itu yang buat setiap kedai tu special. Walaupun team JustKosme just senarai 5 tempat sahaja sebenarnya ada banyak lagi yang korang kena discover! Kalau siapa yang pernah pergi tu, jom share nama tempat tu dekat comment box. 🎉